onsdag 25 maj 2011

Tävlingspremiär-tempo

Tävling och tävling, det var en träningstävling på Sättna ikväll men får man på en nummerlapp på ryggen så spelar det ingen roll om det bara är träning. Hornen växer ut och prestigen måste försvaras. Tävling var uppgjord så att vi körde 4 stycken varv på racebanan, totalt knappa 18 km. Resultatet från detta genererade heatuppdelning i "dragrace" på ca. 6-700 m. Trea efter tempot och trea efter dragracet är över förväntan. Tom som vann var ju inget att göra åt. Han skrämde mig redan på parkeringen med sin grymma tempohoj. Sedan hade vi klubbens tempokung, Jocke J, som tog andraplatsen.
Vi fick nog uppleva det mesta vädermässigt med sol vid start och regn under loppet. Lägg därtill vädergudarnas hårfön på högst farten så förstår ni att det var ostadiga förhållanden.
Hur som helst så var detta koncept en succé. Det bästa var dragracet som var både nyttigt och jäkligt underhållande. Jag hoppas på en repris någon gång i framtiden.
Nu är det läge att uppgradera hojen för fler tempolopp för jag fick nog en liten blodad tand för det här med tempo.

Innan loppet så gratulerade vi vår egen Willy som i måndags fyllde 70 år. Nu kommer han att få njuta av en resa till cykel-VM i Köpenhamn till hösten för det är han värd. Grattis!!

1 kommentar:

  1. väldigt bra beskrivet Jocke, synd att mina ben inte ville vara med på tempot men den vinden tog nog hårt på alla.
    Mvh
    Petri

    SvaraRadera