lördag 23 juli 2011

Först glädje sedan vemod

Återigen så väcks man ur sin trygga tillvaro av ett fruktansvärt besked, denna gång från Oslo. Dagen var näst intill underbar innan beskedet nådde fram. Etappen upp till Alp d´Huez var otrolig men glädjen byttes ut till vemod och frustration. När sådana tragiska saker händer så inser man vad som är viktigt i livet och vad snabbt allting kan förändras.

Nu har jag inte hunnit med att se dagens etapp men jag hann med en liten titt och fick se att Cadel äntligen fick knyta ihop säcken och vinna. Nu ska man väl inte gå händelserna i förväg men det ska väl verkligen inte hända något imorgon på den korta etappen in till Paris och Champs elysée. Den tidigare världsmästaren är värd detta efter tidigare andraplatser.
Denna tour har varit någonting utöver det vanliga med härlig fröjdig attackcykling av många inklusive GC-åkarna. Ingen kommer att glömma Andys ryck när det var 62 km kvar eller Contadors när det var ca. 95 km. Laget som verkligen har överträffat förväntningarna är Europcar med Voeckler som kört i gult i himlans massa dagar och Rolland som vann uppe på Alp d´Huez och säkrade vita tröjan idag. Kanske Rolland är en man för sammandraget?!
Det jag kommer att minnas mest är i alla fall EBH:s soloseger för det var ett riktigt kraftprov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar