söndag 20 februari 2011

Iskallt Njurunda Runt avgjort

När jag kom till startplatsen kl. 7 på morgonen visade tempraturen i bilen på -31 grader. Omänskligt kallt kan tyckas men är man väl påpälsad så går det riktigt bra.

Hur som helst så var det väl inget som ville fungera denna köldslagna morgon. Vårt dieselverk som skulle förse oss med ström ville inte vara med trots att de var helt nytt. Vi fick inte igång vår vessla så vi kunde flytta verket. Men några handlingskraftiga funktionärer lyckades till slut lösa problemet och vi fick ström till både det ena och det andra dock med en lite försening. Speakeranläggningen ville heller inte fungera pga kylan så vi kunde inte meddela hur läget var. Dock så fick vi snurr på detta till slut och vi beslöt oss för att genomföra tävlingen vilket nu i efterhand har visat sig vara ett bra beslut.

Vid starten visade kvicksilvret -22 grader men rapporter från vätskan utefter banan meddelade en betydligt skönare temperatur. Vid målgången låg tempen på "bara" -16 grader.

Pga kylan var det många åkare som inte kom vilket jag förstår,. Dock så missade de en fantastisk fin kall skiddag.

Segrare, för andra gången på tre år, i herrar 44 km blev den "gamle" skidskytten Jakob Börjesson från Lima IF som segrade ifrån Stockviks Thommy Larsson som ledde en stor del av loppet. Bästa hemmaåkare blev Magnus Skoog som slutade på en fin fjärdeplats. I damer 44 km segrade Selångeråkare Jenny Kling som vann i stor stil.

Jag hoppas att alla deltagare trots allt fick en fin dag i spåret. Spåren höll i år mycket bra och samtliga åkare fick därmed samma förutsättningar.

Jag vill till slut tacka alla tappra skidåkare och funktionärer som ställde upp och gjorde denna dag till en mycket trevlig skiddag. Jag vill också tacka alla sponsorer som ställt upp.

Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar